keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kesälomareissu

Lauantaina 14.7 automme starttasi kohti lappia. Reittimme kulkee Lempäälä-Kalajoki-Oulu-Sodankylä-Ruka-Kajaani-Laukaa-Lempäälä-reittiä. Auto oli aikalailla täyteen ahdettu lähtiessämme:


Mukaan lähti vain kaksi koiraa: Myy ja Roope. Macy-mummeli jäi siskolleni hoitoon. 

Reittimme ensimmäinen varsinainen etappi oli Kalajoen hiekkasärkät. Puolivälissä matkaa pysähdyttiin Seinäjoelle ruokailemaan.  Seinäjoen jälkeen taivas tummeni ja alkoi satamaan + salamoimaan. Hiekkasärkillä ei onneksi kauheasti enää satanut, mutta tuuli kyllä kovasti. Emilia ja Ilona kuitenkin rohkeina tyttöinä kävivät vähän kävelemässä meressä ja me koirien kanssa käveltiin rannalla. Monikaan ei ollut uskaltanut rannalle, joten saimme olla rauhassa.

Vietettyämme hiekkasärkillä reilun tunnin lähdimme ajamaan kohti Oulua ja ensimmäistä majapaikkaamme, hotelli Scandicia. Scandicissa koiria odotti oma viltti ja vesikuppi, erinomaista palvelua! Hotelli olikin aivan Oulun keskustassa, joten koirien ulkoilutukseen ei ollut puskia lähettyvillä. Muuten tämä ei olisi haitannut, mutta Roopella oli maha sekaisin antamastani aidosta luusta :/ Onneksi selvisimme vain muutamalla "katukakalla" ja takapuolen pesulla.

Seuraavana päivänä matkamme jatkui Sodankylään. Sodankylässä majoituimme kaksi yötä Luostolla tutussa paritalonpuolikkaassa. Roope oli viettänyt lomaa samaisessa mökissä jo vuonna 2009. Sodankylässä vierailimme sukulaisteni luona ja ulkoilimme Luoston rinteillä:


Sodankylästä matkamme jatkui Rukaa kohden. Ennen mökille menoa kävimme koirien kanssa katsomassa Kiutaköngästä. Emilia talutti matkalla Myytä ja Ilona Roopea. Hienosti sujui molemmilta taluttaminen. Myy tosin tuttuun tapaansa olisi halunnut kiivetä jokaisen vastaantulijan syliin antamaan pusuja ja ottamaan rapsutuksia vastaan.

Rukalla meille oli varattu mökki kahdeksi yöksi. Jo ensimmäisenä päivänä mökissä kuitenkin ilmeni ongelmia veden kanssa, joten jouduimme vaihtamaan mökkiä kesken kaiken. Huomenna lähdemme jatkamaan matkaa Kajaania kohden.

Täytyy sanoa, että olen ollut tosi tyytyväinen Myyn käyttäytymiseen tällä matkalla. Autossa matkailu sujuu erinomaisesti jo ja mökeissä tyttö on ollut todella kiltisti, eikä ole tuhonnut mitään. Uusiin paikkoihin tullaan innokkaasti, enkä ole huomannut mitään reaktiota monesti muuttuneisiin yöpaikkoihin. Negatiivista tosin on se, että neiti kiljuu meidän perään yksin jäädessään. Katsotaan helpottaako tämä ajan kanssa. Ja matkailuhan olisi toki helpompaa, jos koira olisi sisäsiisti.

Ei kommentteja: