maanantai 6. elokuuta 2012

Harrastuksia ja puutarhahommia

Perjantaina taas vihdoin tapasimme Myyn kanssa sisaruksia. Paikalla olivat Nova, Rilla, Lova ja Myy. Tyttösten leikit olivat hieman muuttaneet muotoaan, tällä kertaa kovasti kannettiin risuja suussa ja paimennettiin sisaruksia. Tytöt tulivat hyvin toimeen eikä nujakointia esiintynyt. Leikkien päätteeksi harjoittelimme näyttelyseisontaa ja -juoksemista ryhmässä. Hienosti sujuivat nekin kaikilta. Mirkku katsoi myös kaikkien hampaat ja sekin meni ihan hienosti.

Lauantaina pidettiin ihan höntsäilypäivä. Tehtiin kotona naksuttimella muutama harjoitus ja muuten vain vietettiin aikaa puutarhatöiden parissa. Tällä kertaa sormeni välttyivät haavoilta. Myyllä on ikävä tapa napata kiinni rikkaruohoihin joita nypin. Välillä sormeni ovat olleet vahingossa Myyn suussa (ja terävissä naskalihampaissa).

Sunnuntaina päästiin taas pitkästä aikaa hakumetsälle. Tällä kertaa mentiin Suomen bordercolliet ja australiankelpiet ry:n palstan kautta kokoontuvan porukan kanssa. Meitä oli paikalla kolme omistajaa, mutta tälläkin porukalla saatiin ihan toimivat treenit järjestettyä. Itse olen jo muutamassa kerrassa oppinut ihan kauheasti hakujutuista ja innostunut tästä touhusta kovasti! Tämä laji ei siis alkuun ollut meillä harrastulistalla, mutta on sinne nyt kärkipäähän tullut heti agilityn jälkeen. On ihanaa omistaa koira, jonka kanssa on mahdollisuus harrastaa uusia ihania lajeja. Tokihan japanilaisenkin kanssa olisi helposti voinut alkaa hakua harrastamaan, mutta enpä osannut tällaisen lajin pariin hakeutuakaan aiemmin.

Myylle otettiin hakutreeneissä nyt ensimmäisen kerran vieraan ihmisen hakua. Maalimies lähti keskilinjalta juoksemaan piiloon ja piti mennessään ääniä. Myy katsoi tietysti uteliaana perään ja päästäessäni pannasta irti, se juoksi suoraa tietä maalimiehen luokse. Palkkana oli tällä kertaa porsaan munuaista ja kieltä. Viimeisellä kerralla maalimies meni ehkä liian pitkälle, joten Myy palasi mun luokseni tehden ns. "hukan", mutta maalimiehen näyttäydyttyä tyttö lähti reippaasti kohti ja löysi piilossa olleen maalimiehen. Mä odotan innolla jo seuraavia treenejä! Lisää tätä!!!

1 kommentti:

Jonna kirjoitti...

Hitsi kun ei ehditty mukaan hakumetsälle!:( ens kerralla ollaan kyllä messissä!!