keskiviikko 15. elokuuta 2012

Mutakylpyjä ja pentutreffejä

Viime viikolla keskiviikkona agilitytreeneissä Roopen kanssa jäätiin junnaamaan puomin alle laitettuun putkeen. Roope tarjosi mulle kokoajan puomia (jaa miten niin ollaan harjoiteltu kontakteja paljon?), eikä meinannut irrota putkeen millään. Ja tämä kohta oli nimenomaan sellainen, jossa koira olisi täytynyt pystyä heittämään putkeen, jotta ehtii itse putken toiselle puolelle vaihtamaan puolta. Onnistuihan tuokin lopulta pitkän tahkoamisen jälkeen. Myylle en viitsinyt ottaa putkea ollenkaan, vaan olen jättänyt sitä hieman vähemmälle. Saan siitä vielä putkihullun koiran. Kotona sen sijaan olemme harjoitelleet kahdella kepillä keppien sisäänmenoa ja se alkaa jo helposta kulmasta sujumaan! Nyt vaan vaikeutetaan kulmaa ja aletaan lisäämään keppejä. Kuukauden päästä ajattelin alkaa n. kerran kuukaudessa tekemään muutamia hyppytreenejä pumppereilla. Kontaktejakin kutkuttaisi alkaa jo opettamaan. Myy osaa hienosti "koske"-käskyn, joten ajattelin yhdistää sen tähän treeniin.

Lauantaina käytiin tutustumassa Mustin ja Mirrin pentupaineihin. Myytä jännitti hieman mukana ollut berninpaimenkoiranpentu, mutta englanninkääpiöterrieri Tommysta sai kivan painikaverin. Muu seura ei sitten enää kelvannutkaan. Samalla reissulla ostettiin rustoja syötäväksi. Huomasin, että Kennel-Rehun rekalta saa rustoja puolet halvemmalla kuin Mustista ja Mirristä, mutta missasin tilauksen 4 tunnilla! No, ensi kerralla sitten laitan tilausta sinne.

Muuten ollaan vaan treenailtu kotona tokoa, agilityä ja käyty pitkillä metsälenkeillä. Viikonloppuna muu perhe oli poissa ja me koirien kanssa nautittiin hiljaisuudesta päikkäreillä ja rapsutteluhetkillä.

Olen ottanut myös Roopen kanssa naksuttimella sivulle tuloa ja seuraamista ja se hitsi vieköön osaa ne! Koira, jota olen aina haukkunut osaamattomaksi tokon suhteen! Mulla on vaan ollut väärät keinot näköjään sen kouluttamisessa. Nyt ajattelin alkaa sen kanssa hiomaan joitakin tokoliikkeitä, katsotaan mitä siitä sitten aikanaan tulee :) Ja pääsin kuin pääsinkin sinne Wirenin naksutinkoulutusluennolle 19.8. Odotan kovasti tältä luennolta! Lisäksi ollaan Myyn kanssa menossa syyskuussa naksutinkoulutukseen yhdessä.

Ja loppukevennykseksi muutamia kuvia:
Myy päätti sitten ottaan mutakylvyn. Tyhmä mamma pesi sen sitten kyllä puutarhaletkulla ja lisäksi sisällä suihkussa shampoon kera.

Ei kommentteja: