sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Frontside collie!

Mä silmiäni usko
kun se tyttö teki sen
täydellisen frontside collien
Mä sivuosaan pelkkään jäin
kun se veti yllättäin
täydellisen frontside collien
                                                  Muunneltu kappaleesta: Robin - Frontside ollie


Meidän Myy teki sellaisen tuplavoiton, että omistaja on ihan hymy korvissa ja pää pyörryksissä! Tänä viikonloppuna järjestettiin Tampereella Kaupissa pentu- ja veteraaninäyttely. Tottakai sinne oli päästävä, kun keskiviikkona se vaadittava 5 kk oli tullut täyteen.

Lauantaina tuomarina toimi Maret Kärdi Virosta ja mukaan oli ilmoittautunut Myyn sisaruksista myös Lova, Nova ja Rilla. Saatiin siis tästä jengistä myös kasvattajaryhmä kokoon. Lauantaina paikalla oli kuusi bordercollieta, joista yksi oli veteraani. Muut viisi olivat baby-luokan narttupentuja. Mukana siis näiden Amazeme tähtien lisäksi Keskelt Korpee Erikois Efekti. Amazeme-neidit vetivät luokasta nelosvoiton. Järjestys oli 1. Myy KP:n kera, 2. Nova KP:n kera 3. Rilla ja 4. Lova. Koska muita pentuja ei ollut, Myy varmisti luokkavoitolla ROP-pentutittelin. Ryhmäkehässä kävimme juoksemassa vain kunniakierroksen, vaikka siellä nimenomaan Myy esitti erinomaisia juoksutaitojaan!

Arvostelu oli seuraavanlainen: 5kk erinomaista tyyppiä. Sopusuhtainen ja tyypillisiä rodunomaisia liikkeitä esittävä narttupentu. Hyvät kulmaukset, mutta vielä löysyyttä kyynärpäissä ja lavoissa. Kokonaisuuteen sopiva raajaluusto. Hyvin narttumainen pää. Liikkuvaiset korvat. Tummat silmät. Hyvin kannettu häntä. Pentumaisen löysät nivelet, saisi vielä vahvistua nivelistä. Kehittymässä sopiva karvapeite. Erittäin lupaava kokonaisuus. Erinomainen kontakti esittäjään.

Ryhmä rämämme palkittiin myös rotunsa parhaaksi kasvattajaryhmäksi seuraavan arvostelun kera: Kokoelma neljästä narttupennusta, joista tulee eritt. tasokas ja yhtenäinen vaikutelma. Liikkeiden osalta riippuu esittäjän taidosta saako rodunom. liikkeet esille. Erinom. luonteet. Tummat silmät. Hyvä raajaluusto. Ikään nähden erittäin hyvin kehittynyt.

Sunnuntaina tuomarina toimi Pirjo Aaltonen ja näyttelyssä oli meidän lisäksi Nova-sisko sekä vastassa urosten baby-luokassa Danny-poika, joka on todella upea uros! Danny saikin KP:n ja tällä varmisti kisaavansa rotunsa parhaasta tittelistä. Myy ja Nova olivat jälleen luokassa kahdestaan ja Myy veti pidemmän korren. Molemmat tytöistä saivat KP:n. Myy pääsi kisaamaan rotunsa parhaasta-tittelistä Dannyn kanssa ja veikin voiton liikkeiden perusteella. Olinkin ennen kehää katsonut tuomarin arvostelua ja huomannut hänen arvostavan hyviä liikkeitä. Niinpä kaatumisen uhalla painoin täysillä menemään mutavellissä ja se kannatti!

Tässä vielä Myyn arvostelu: Erittäin tyypillisesti liikkuva narttupentu, jolla hyvät mittasuhteet ja selvä sukupuolileima. Kauniisti asettuneet korvat. Pää saa iän myötä vahvistua. Riittävät, sopusuhtaiset kulmaukset. Hyvä runko ja ylälinja. Erinomaiset sivuliikkeet, joissa hyvä askelpituus. Hyvät liikkeet edestä ja takaa.

Ja vielä lopuksi Myystä hieno seisomakuva, jonka Mirkku sai napattua:

                                                               (c) Mirkku Huhtala

Ei kommentteja: