lauantai 15. syyskuuta 2012

Muksukoutsitunti, kaverikoirailua ja paimentamista

Torstaina koitti Emilian kolmas muksukoutsitunti. Teemana oli istu-maahan-seiso sekä luoksetulo. Emilia halusi ottaa tällä kertaa tunnille mukaan Roopen, mutta onneksi olin ottanut myös Myyn mukaan. Ennen kuin tunti alkoi, oli Emilian mielipide koirasta muuttunut, sillä Roopea kiinnosti vain muut koirat, maton tuoksut ja oikea emäntä. Hain siis pikaisesti Myyn autosta, käytin pissalla ja vein Emilialle. Myy juoksi innoissaan hallin ovelle ja suoraan Emilian luo. Tältä koiralta ei kyllä intoa puuttunut pienen ohjaajansa kanssa. Tunnilla ehdittiin tehdä erilaisia tehtäviä mm. Emilian peruuttaessa Myyn piti seurata Emilian edessä ja kun pysähdyttäessä istua. Samaa mentiin myös maahanmenolla ja seisomisella. Lisäksi otettiin maahanmenoa, istumista ja seisomista ilman liikettä. Lopuksi otettiin vielä luoksetuloa. Emilialle tuntui taas 45 minuuttia olevan liian pitkä aika, mutta sinnikkäästi se jaksoi kuitenkin loppuun asti. Ensi kerralla aiheena on temput.

Muksukoutsitunnin jälkeen minä riensin Roopen kanssa syksyn ensimmäiselle kaverikoiravierailullemme Rekola-kotoon Kangasalle. Käynnillämme oli tutustumassa uusia kaverikoirakoita ilman koiriaan ja käynnin jälkeen kävimme koirinemme yhteislenkillä. Seuraavalle vierailulle pääsee yksi tutustujista koiransa kanssa ja seuraavat sitten yksitellen tuleville vierailuille. Saimme useamman uuden koirakon tämän vuoden kaverikoirakurssilta ryhmäämme, tämä on todella hienoa, sillä ryhmämme on toiminut vain muutamien aktiivisten koirakoiden varassa. Välillä käyntejä on jouduttu perumaan liian vähäisen koiramäärän vuoksi. Näiden käyntien jälkeen jää itselle niin mukava mieli! Toivon tulevaisuudessa saavani Myystä jatkajan Roopen jäädessä eläkkeelle. Tällä hetkellä Myy on erittäin kiinnostunut ihmisistä ja rakastaa rapsuttelua.

Lauantaina koitti taas Myyn suuri ja odotettu päivä, neiti nimittäin pääsi taas lampaille. Kävin Kaisan ja Tipin kanssa jälleen Orivedellä Kilposilla ja tällä kertaa ohjaajanamme toimi Jenniina. Myyn kanssa aloitimme ja neiti muutaman kakan syötyään tajusi taas homman jujun ja alkoi "jahtaamaan" lampaita. Tällä kertaa Myy tajusi aika hyvin pysyä lampaiden toisella puolella ja otimme jopa "kepin" (termit eivät ole vielä hallussa ;) ) pitämään Myytä lampaiden toisella puolella. Kyllä muuten otti omistajalla reisiin tuo juosten peruuttaminen! Emännän kunto loppui ennen koiraa ja siihen olikin hyvä jättää ensimmäinen kierros. Toisella kierroksella aloimme enemmän kuljettaa koiria, eli min kääntyilin vasemmalle, oikealle ja kuljin lauman läpi. Myyn tehtävä oli hakea minun kanssa "tasapainoa" pysymällä lampaiden takana ja hakeutumalla sinne takaisin, kun minä kävelin lampaiden läpi sen "puolelle". Nämä alkoivat mielestäni sujua jo aika hyvin! Kävimme vielä kolmannen lyhyen kerran tekemässä tätä samaa. Kaisa ja Tip jo harjoittelivat eri kautta kiertämistä. Ensi kesäksi meidän täytyisi saada "maahan"-käsky vahvaksi. Tällä hetkellä en siitä ota vielä paineita ;)

Ei kommentteja: