keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Ensimmäinen tokotunti

Vihdoin ja viimein päästiin ensimmäiselle tokotunnille. Tunnin aiheena oli katsekontakti, luoksepäästävyys ja ohittaminen. Katsekontaktissa Myy meinasi alkaa taas komentamaan minua haukkumalla, jos nami ei tullut tarpeeksi nopeasti. Lopputuntia kohden malttoi kyllä odottaa jo muutaman sekunnin pidempään. Kotona ruokaa antaessa otan aina katsekontaktin, mutta tähän asti on riittänyt muutaman sekunnin katse. Täytyy alkaa muuttamaan ja pidentämään tätä katsekontaktia myös ruokaa antaessa.

Luoksepäästävyydessä ei ollut ongelmia. Ei hyppinyt päin, mutta ei ollut kiinnostunutkaan, koska mammalla oli ihanaa makkaraa kädessä. Ohitustreenit tehtiin niin kaukana muista koirista, että siinäkään ei ollut mitään ongelmaa. Otin Myyn kanssa ohittamisen oikealla puolella mukana kulkien.

Lopuksi vielä leikitettiin koiria ja ohjaaja katsoi kuinka me sen homman osaamme. Myyn kanssa ehdotti, että voisin palkata sitä lelulla osaan liikkeistä, koska se palkkautuu sillä niin hyvin. Sitä voisikin ottaa vauhtia vaativiin liikkeisiin, koska Myy helposti kuumenee lelut nähdessään.

Sunnuntaina pääsemmekin pitkästä aikaa lampaille, kun menemme Marjon järjestämään paimennuspäivään Woollandiaan Somerolle.

Ei kommentteja: