perjantai 14. joulukuuta 2012

Messari

Näyttelyihmisten vuoden kohokohta on joulukuussa järjestettävä Messukeskuksen Helsinki Winner & Voittaja-viikonloppu. Sinne oli Myynkin kanssa heti pakko päästä, vaikka kisaammekin vasta pentuluokassa. Näyttelyyn oli tänäkin vuonna ilmoitettu 16 000 koiraa, eli mikään pieni tapahtuma ei ole kyseessä! Oheisohjelmaakin oli jos jonkinlaista; tokoa, agilityä, flyballia, etsijäkoiria, avustajakoiria, lasten lelukoirakilpailuja, namin syöntikisa jne... Lisäksi paikalla oli erilaisia koiratarvikefirmoja myymässä tuotteitaan.


Myy japsilenkillä vahtimassa valkoisia lampaita (c) Nea Neva

Aamulla aloin pakkaamaan loppuja tavaroita kasaan ja huomasin, etten löydä Myyn numerolappuja mistään! Kotona ei ole mahdollista tulostaa, joten koitin soittaa ensin Mirkulle, joka oli lähtenyt jo matkaan. Seuraavaksi soitin Myyn kasvattajalle Marjolle, joka sanoi, että saisin numerolaput messarin toimistosta. (En muuten ole niitä lappuja vielä tähänkään päivään mennessä vaikka olen 100% varma, että olen ne tulostanut...) Lähdimme siis kotoa matkaan lauantaina 7.45. Helsingissä olin n. 9.30 ja tällöin Messukeskuksen parkkiin oli aivan älyttömät jonot! Onneksi Mirkku soitti ja kertoi, että Hartwall-areenalta löytyisi paljon vapaita paikkoja ja se olisi aivan Messukeskuksen vieressä. Sinne sitten suunnistimme ja totta tosiaan, pysäköintitalo oli aivan tyhjä ja pääsimme ajamaan suoraan sisään. Seuraavaksi etapiksi otin numerolapun saamisen, mutta se olikin älyttömän helppoa, sain sen nimittäin suoraan ovelta! Tämän jälkeen suunnistin kehän laidalle.

Bortsutaikuiset alkoivat klo 10.00, mutta pennut oli siirretty eri tuomarille päivän viimeiseksi roduksi. Halusin kuitenkin aamusta asti olla paikalla katsomassa bortsuja ja juttelemassa tuttavien kanssa. Päivä kuluikin shoppaillessa ja jutellessa muiden bortsuihmisten kanssa. Myy käytti päivän leikkiessä siskojensa kanssa. Launtaina paikalla olivat hyypereistä Myyn lisäksi Rilla ja Nova. Vihdoin, pitkän päivän päätteeksi päästiin kehään, jossa tuomarina toimi Bo Skalin Ruotsista. Lauantaina paikalla oli 6 narttupentua. Myy oli pennuista neljäs ja sai KP:n. Sisaruksista Rilla oli toinen KP:n kera ja Nova kolmas KP:lla! Hyvä Hyyperit! Ja onnittelut vielä kerran Myyn sisaruksille!  Tässä vielä Bon arvio Myystä: "Ihana luonne. Hyvä pää. Oikeat mitat. Hieman löysä takaa. Hyvä selän pituus. Kääntää etutassujaan ulospäin. Liikkuu takaa hyvin".


(c) Jonna Manninen

Kehän jälkeen suunnistimme Myyn kanssa hotelliin. Olin varannut meille yön Cumulus Olympiasta ja kaveriksi sain Roopen kasvattajan Ninan kera Ompun (Donorei Onnellinen Omppu), Viivin (Donorei Luwes Putih) ja Oliverin (Donorei Letusan Bahaya). Illalla kävimme syömässä ravintola Bakersissa Myyn kasvattajan, kasvattien omistajien ja tuttavien kanssa.

Sunnuntaina lähdimme aamusta n. 7.30 taas Messukeskusta kohti. Tällä kertaa pysäköin Messukeskuksen parkkihalliin. Bortsuille oli tullut tuomarinmuutos, joten Myyn arvosteli Jaana Hartus. Jaana kehui kehässä Myyn pitkää häntää. Arvostelu näytti sunnuntaina seuraavalta: "Pitkälinjainen varsin lupaarunkoinen nuori narttu. Hyvä ylälinja, varsin hyvä pää. Hieman kookkaat silmät. Varsin lupaavat kulmaukset, samoin liikkeet". Sijoitus oli sunnuntaina neljästä pennusta toinen kera KP:n. Sunnuntaina hyypereistä mukana olivat myös Nova (4.s) ja Lova (3.s).

(c) Kati Nenonen


Sunnuntai menikin Myyllä nukkuessa messarin lattialla. Taisi reissu olla pienelle pennulle aika rankka. Kotiin tarttui messarin putiikeista jos jonkinlaista syötävää, lelua ja hihnaa :) Myylle saatiin kovasti kokemuksia ja olenkin erittäin tyytyväinen Myyn saamiin arvosteluihin ja käytökseen Messarissa.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Myystähän on kasvanut ihan aikuisen näköinen! Tosi hieno tuo seisomiskuva. Ja kivat arvostelut :)