maanantai 27. toukokuuta 2013

Vasemmalla kädellä

Tällä hetkellä harrastukset, kuten kaikki muutkin asiat, hoidetaan vasemmalla kädellä. Agilityseuran talkoissa 11.5 onnistuin murtamaan käteni. Sisukkaana suomalaisena hakeuduin kuitenkin lääkärille vasta 20.5., jolloin murtuma sitten todettiin. Murtuma on kaikeksi "onneksi" oikeassa kädessä... Onneksi on tällä hetkellä kivuton, joten ei haittaa toimintaa kauheasti (tai siis enhän mä saa rasittaa oikeaa kättä ollenkaan...). Agilityä pystyy onneksi harrastamaan vain yhdellä kädellä ja hakuunkin keksittiin ratkaisuksi juoksuvyö :D

Toissa viikolla ehdittiin harrastaa seuraavanlaisesti:

Agilityssä keskityttiin erilaisiin hyppytekniikkatreeneihin. Tehtiin suoraa seitsemällä esteellä ja kaarrosta viidellä esteellä. Lisäksi aloitettiin keppejä 2x2-tekniikalla.

Lauantaina suunnattiin Myyn ja Roopen kanssa Jämsään bordercollieiden ja japaninpystykorvien erikoisnäyttelyyn. Bordercolliejunnuilla tuomarina toimi Elina Haapaniemi. Myy sikaili kehässä normaalia enemmän ja kävi aivan turbovaihteilla. Myy saikin tuomarilta EH:n seuraavalla arvostelulla : 12kk vanha mustavalkoinen hyvä tyyppi ja mittasuhteet. Esiintyy vauhdikkaasti. Feminiininen. Hyvä kallo, hieman kevyt kuono-osa. Oikea purenta, korvat asettuneet oikein. Hyvä kaula ja ylälinja. Luustoa voisi olla ripaus enemmän ja etuosan kulmaus on hieman niukka. Hyvä runko ja takaosa. Kantaa itsensä tyypillisesti. Asettuessaan askeltaa hyvin mutta on hieman yli-innokas!.Myy erkkarissa 18.5.2013 (c) Viivi Saarikko


Roope oli omassa erkkarissaan veteraanien toinen erinomaisella. Tuomarina toimi Michael Leonard. Hän tykkäsi kovasti Roopesta, mutta silmät olisivat saaneet olla tummemmat: Erinomaisessa laadussa ja kunnossa ikäisekseen. Kunniaksi omistajalleen. Hampaat ovat myöskin kauniissa kunnossa. Oikea turkin laatu. Liikkuu erinomaisesti. Tykkään rungon tasapainosta. Pitäisi olla tummemmat silmät.


Roopesta ei ollut yksittäistä kuvaa, mutta tässä ollaan kasvattajaryhmässä (c) Tiia Vainio

Sunnuntaina Jämsässä kehissä oli vain Myy. Tuomarina toimi Norjalainen Svein Helgesen. Hän tykkäsi Myystä ja arvio Myyn erinomaiseksi rotunsa edustajaksi. Kehässä kisasi 10 junnua ja lopulta Myy oli luokkansa neljäs. Arvostelu: erinomainen tyyppi ja kokonaisuus. Feminiininen pää. Erittäin hyvä ilme. Erittäin hyvä kaula ja ylälinja. Erittäin hyvä runko ikäisekseen. Erittäin hyvä hännän asento. Hyvin kulmautunut. Erittäin hyvä turkin laatu. Vapaa työntö liikkeessä.


 Myy Jämsän näyttelyssä 19.5.2013 (c) Emmi Kiiskinen

Sunnuntaina ehdittiin vielä illalla hakutreeneihin. Otettiin tytölle kolme maalimiestä ja huomasi kyllä viimeisen kohdalla, että alkaa olemaan likka väsynyt. Tällä kertaa maalimiehet olivat pressun alla. Tämä vaikeutti hajuparttikeleiden leviämistä hieman. Pressua Myy ei pelännyt lainkaan, vaikka se hieman kahisikin. Ilmeisesti hajupartikkelit levisivät kylmiin kivien koloihin, sillä sellaisia Myy tällä kertaa ensisijaisesti tutki.

Viime viikolla ei tehty juuri mitään. Roope kävi torstaina agitreeneissä oli ihan supertaitava! Myy kävi Antin kanssa juoksulenkillä alkuviikosta. Tekemättömyys jatkuu myös tällä viikolla. Suunnitelmissa on ainoastaan torstaina hakutreenit. Ensi viikon maanantaina suuntaammekin Saksaan 1,5 viikoksi lomailemaan ja Roope sekä Myy menevät siksi aikaa Majasen Kaisaa viihdyttämään.

Ei kommentteja: