tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kesälomareissusta selvitty

Saksan reissumme sujui erinomaisesti ja koirat olivat viihtyneet hoitopaikassa hyvin. Kaisa oli onnellinen, kun sai kahdeksi viikoksi lainaan siivouspartio R&M:n. Roope ja Myy olivat kuulemma hoitaneet tämän homman hienosti ja siivonneet Kaisan Lauri-pojalta tippuneet ruoantähteet parempiin suihin. Muutamaan kertaan neiti M oli joutunut tarhaan jäähylle liiallisesta sisällä riekkumisesta :D Mutta muuten olivat käyttäytyneet oikein kivasti. Macy-mummeli oli loman ajan vanhemmillani ja nautti sielä ainoana koirana rapsutuksista ja pitkistä rauhallisista päiväunista.

Kaunis, kaunis Myy <3 (c) Kaisa Majanen

Viime viikolla ei vielä Myyn kanssa päästy ns. normaaliin treenirytmiin, mutta joka päivä olemme kotona ottaneet ainakin näyttelytreeniä. Olen päättänyt, että harjoittelemme juoksun kokonaan uudestaan ja olen vaihtanut siihen käskysanankin. Myyn kuuluu siis edelleen juosta minun edellä, mutta nyt tyhmä kaahottaminen ja hihnassa vetäminen ovat ehdottoman kiellettyjä. Samalla olen alkanut opettamaan häntä-käskyä, jonka tarkoituksena on saada lippuna liehuva häntä pysymään alhaalla. Olemme tätä treenanneet onnistuneesti kotona, mutta ongelmia tulee todennäköisesti sitten kehässä, jossa liehuvaa lippua pitää esitellä muille tytöille... Mutta treenaamalla tämäkin asia varmasti aikanaan onnistuu.

Roopen kanssa kävimme keskiviikkona englantilaisen Lee Gibsonin koulutuksessa. Oli todella kiva koulutus ja Roopen kanssa on mukava koulutuksissa käydä. Hidashan se alkaa jo olemaan, mutta intoa tuntuu edelleen olevan senkin edestä.


Roope kesälomalla Kaisalla (c) Kaisa Majanen

Tällä viikolla kävimme Myyn kanssa Kurikan Tanjan agitunnilla, kun oma kouluttajamme humputtelee Helsingissä omana treenipäivänämme. Ja oli muuten TODELLA ihanat treenit, joista sai taas voimaa vaikka mihin. On toi napero kyllä niin pätevä koira! Harjoittelimme tunnilla takaakiertoa (tätä olen ottanut kerran Hautereen Maijan treeniryhmässä talvella). Hienosti neiti alkoi hoksaamaan, että tämä este kierretäänkin ja vaikka tyttö kuumeni, niin silti homma tuntui toimivan. Leluhan kuumuuttaa Myytä hirveästi, mutta toisaalta se on myös sille ehdottomasti paras palkka. Välillä täytyy siis ottaa lelua mukaan palkaksi, vaikka olemmekin monta kertaa treenanneet ihan namin voimalla. Otettiin myös putken kautta takaakiertoa ja tämä meni myös nätisti. Treenattiin myös putkijarrutusta, jossa minä "jarrutan" rytmin muutoksella Myyn menoa. Ei se paljoa siitä hidastunut, mutta tämä olikin vasta toinen kerta, kun ko. asiaa treenattiin. Eiköhän sekin sieltä aikanaan tule. Viimeisenä asiana otettiin vielä pimeästä kulmasta putkeen menoa. Sitä emme ole harjoitelleet ollenkaan ja itseasiassa talvella oli jostain syystä ongelmana se, ettei Myy irronnut putkeen ollenkaan. Nyt tätä ongelmaa ei ollut, irtosi välillä jopa liiankin hyvin. Täytynee jatkaa tuota pimeän kulman treenausta.

Kaverukset Tip ja Myy (c) Kaisa Majanen
Näistä mahtavista treeneistä sain aikaiseksi ilmoittaa Myyn "ulkopuoliseen" treeniin ja menemmekin nyt torstaina Tampereen pikkukoirat Ry:n järjestämään Huittisen Harrin vetämään kontaktitreeniin. Kontaktit ovat sellainen este, jonka haluan Myyllä 100%:n varmaksi. Olen Roopen kanssa tapellut kontakteilla useamman vuoden ja Myyn kanssa en aio enää jatkaa samaa tappelua. Katsotaan mitä vinkkejä Harrilla on meille antaa.

Ei kommentteja: