perjantai 11. tammikuuta 2013

Syttyminen

Keskiviikkona Myyn agilitytreenien jälkeen aloin miettimään koiran syttymistä. Myy on selvästikin syttynyt agilitylle. Se rakastaa lajia kovasti ja tekee mielellään. Palkkautuu jo pelkästään sillä, että pääsee menemään esteitä. Mikään muu laji ei ole vielä saanut samanlaista reaktiota aikaan. Mietiskelin myös, että mikä saa useat koirat syttymään juuri agilityyn? Lampaille Myy ei vielä syttynyt viime syksyn aikana, mutta kokeillaan sitä lajia sitten taas toukokuussa, josko talven aikana olisi jotain tapahtunut. Tokoakin tekee mielellään, mutta se samanlainen polte, kuin agilityssä on, puuttuu. Toisaalta tokoa on paljon helpompi harrastaa, kun koira on rauhallisempi. Agilityssä saakin olla virtaa ja revittelyä. Myy kyllä rakastaa kovasti kaikkea mitä sen kanssa vaan jaksaa touhuta. Se mm. yksi siivouspäivä kulki koko ajan mun perässä ja katsoi mitä mä siivoan. Sängyn alta tyttöjen leluja kaivaessa se tuli viereen ja tarkasti jokaisen lelun, jonka sieltä löysin. Ja kaikki asiat tehdään aina häntä heiluen. Tätä mä rakastan bortsuissa, tuo iloinen hännänheilutus ja tekemisen ilo.

Minulla on kaksi lempivideota bordercolliesta. Näistä videoista välittyy se tekemisen ilo ja hännän heilutus, joita rakastan. Ensimmäinen on Myyn kasvattajan Marjon kuvaama tilanne, jossa pentue saa etsiä ruokaansa nurmikolta (löytyy pentueen blogista: http://amazeme2.blogspot.fi/ En saa linkitettyä suoraa linkkiä) ja toinen on Myyn siskosta Novasta kuvattu jälkivideo (näitä videoita voit käydä katsomassa Novan omasta blogista: http://iitunova.blogspot.fi/).

Ja jos sitten muutama sana harrastuksista. Myyn kanssa on jatkettu agilityssä kontakteja ja hyppyjä. Uutena otettiin viimeksi pussia ja se sujui melko mallikkaasti. Itsellänikin on kovasti intoa tuon koiran kanssa tekemiseen. Tokossa päästiin treenaamaan kisoihin tähtäävään ryhmään ja tänään on ensimmäinen tuntimme. Ensimmäinen ulkomaan näyttely on nyt päätetty ja ajattelimme suunnata sen Ruotsin suuntaan. Emme sieltä voi mitään vastaanottaa, mutta otamme tämän näyttelyn ihan uutena kokemuksena laivamatkoineen päivineen :)
Roopen kanssa menee agitreeneissä aivan mielettömän hienosti. Se on taitava ja osaava poika. Niinpä päätin alkaa katsomaan ihan virallisia kisoja. Nyt kun viimeiset dopingit ovat poistuneet, niin voisimme ottaa muutamia startteja.


 
 

Ei kommentteja: