perjantai 3. elokuuta 2012

Agilityä ja paimentamista

Tiistaina käytiin hakemassa Roopelle toinen siedätyshoitopistos. Myy lähti seuraneidiksi ja lohduttajaksi mukaan. Myös tytöt olivat mukana. Siedätyshoitopistoksen jälkeen joutuu viettämään eläinlääkäriasemalla 45 minuuttia mahdollisten reaktioiden takia. Eihän tällä porukalla voinut siellä sisällä olla, kun tytöt (ihmistytöt ja koiratyttö) eivät malttaneet olla paikoillaan. Mentiin sitten sinne eläinlääkärin pihalle leikkimään nurmikolle. Emilia harjoitteli Myyn kanssa luoksetuloa ja mukana seuraamista. On ne kyllä hauska parivaljakko. Emilia tykkää todella kovasti Myystä. Olen tästä ollut hieman ihmeissäni, sillä vanhempia koiria kohtaan ei ole ollut samanlaista ilmiötä. Katsotaan josko se myöhemmin haluaisi alkaa harrastamaankin koirien kanssa jotain lajia.

Keskiviikkona oli normaali agilitypäivä. Myy ja Roope pääsivät molemmat menemään esteistä. Myylle laitoin putkea jo hieman mutkalle ja pidemmäksi. Hienostihan se sujui. Otin myös ensimmäisen kerran "hyppy" (=pelkät siivekkeet) - putki-yhdistelmää ja hienostihan se sujui. Myy onkin kotona ahkerasti harjoitellut putkeen menoa lyhyellä Royal Canin-putkella ja selvästi se on tuottanut tuloksia. Kotona olen aloittanut keppien alkeita Susan Garretin 2x2-metodilla. Alkuun koiralla on siis vain kaksi keppiä, joiden välistä sen täytyy mennä. Kun keppien sisäänmeno sujuu helposta kulmasta, voi kulmaa vaikeuttaa. Kun kaksi keppiä sujuu, lisätään joukkoon 2 keppiä lisää ja harjoitellaan ne kunnolla. Sitten lisätään taas 2 keppiä jne... Tarkoituksena olisi siis, että koira jo alusta asti osaisi itsenäisesti etsiä sisäänmenon oikein tultiin kepeille mistä kulmasta tahansa.

Roopelle oltiin treeneissä tehty hyppytekniikkarata sekä toiselle puolelle juoksurata. Aivan mielettömän mahtavat treenit! Tuota hyppytekniikkaa on kyllä hyvä välillä treenailla. Liian usein tulee treeneissä vedettyä vain pitkää rataa. Toissa treenissä oli viisi hyppyä suorassa linjassa ja toisessa oli putki sekä 5 hyppyä puolikaaressa. Mentiin ensimmäisenä suoraa hyppylinjaa ja hienosti Roope paransi hyppyjään kerta kerran jälkeen. Kaarihypytkin sujuivat hienosti, kun ohjaaja tajusi olla menemättä koiran tielle ja olematta liian lähellä hyppyjä. Juoksuradalla oli puomi ja ensimmäisellä kerralla kontaktit onnistuivat upeasti. Seuraavilla kerroilla kontaktit selvästi otettiin, mutta ei niin hyvin kuin olisin toivonut. Eli treenasimme jälleen kerran kontakteja tuolla juoksusuoralla kovasti. Kepit Roope haki hienosti ja pysyi siellä, vaikka lähdin itse etenemään useamman metrin eteenpäin.

Torstaina olimme Kaisan ja Tipin kanssa katsomassa lampaita. Tipin suoritusta oli todella mielenkiintoista seurata! Tip on nyt hieman reilu vuoden vanha bordercolliepoika, joka on viimeksi käynyt lampailla viime vuonna. Tip on ilmiselvä paimenbortsu, se nimittäin tuntui osaavan homman kuin vettä vaan! Se teki aivan mielettömän hienoja suorituksia!


Myy pääsi myös ensimmäistä kertaa katselemaan lampaita. Kauhulla jo ajattelin, että koko homma menee vain lampaan kakan syömiseksi. Meitä oltiin myös varoiteltu, että heinä on kovin pitkää, joten epäilin näkeekö Myy siellä edes koko lampaita. Huolet olivat turhia, sillä Myy kiinnostui lampaista ja uskalsi mennä niiden lähelle. Ensimmäisellä kerralla lampaiden tuijotus hieman jännitti, joten se haukahteli niille. Rauhoittelin sitä tässä tilanteessa ja rohkaisin menemään eteenpäin. Lopulta haukahtelu unohtui ja Myy seurasi reippaasti lampaita.

Myyn paimenkuvat (c) Kaisa Majanen

Kakkakin maistui, mutta odotettua vähemmän :) Seuraavan kerran päästään lampaille 25.8 sisaruksien kanssa, en malta odottaa!

Ja lopuksi Myyn 14-viikkoismitat: 36,5cm / 8,2kg

Ei kommentteja: