sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Japsien agirotukisoissa ja Myyn ensimmäiset terveystulokset!

Hups, päivittäminen on taas vähän jäänyt! 

Viime viikonloppuna kisattiin takkujen kisoissa japaninpystykorvien agilityrotumestaruudesta. Olin ilmoittanut Roopen kisaamaan ja luvannut olla koko päivän töissä kisoissa. Aamu alkoikin klo 7.20 telttojen pystyttämisellä ja jatkui kanttiinissa iltapäivään asti. Kolmosluokkien alkaessa otin Roopen lämmittelyyn. Japaninpystykorvien rotumestaruudet ratkottiin kahden radan tuloksen perusteella. Ensimmäinen rata oli agirata ja tuomarina toimi Sari Mikkilä. Roopen kanssa saimme radalta hylätyn. Hukkasin koiran hypyllä ja se sinkosi hakemaan väärää päätä putkesta. Seuraavaksi Sari oli tehnyt meille hyppyradan. Sieltä saimme tulokseksi 5 virhepistettä, koska itse tukin Roopen pääsyn kepeille. Pojalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin mennä kepeille väärältä puolelta. Näillä tuloksilla Roope oli tänä vuonna rotumestaruuskisojen KOLMAS! Tässä vielä kuva päivän voittajista:


Rotumestari II Anna Savolainen ja Nelli (Agrarium Qicell of Accel),Rotumestari Enni Niemi ja Paisti (Kannibalen's Fleetwood Mac) ja me. (c) Susanna Neva

Maanantaina oli kotipäivä ja käytiin koko perhe metsäretkellä. Retken jälkeen otettiin Myyn kanssa vähän keppejä fribee-palkalla. Kyllä taas pikkuneiti kuumeni niin, että naapuritkin kuulivat... Täytyy keksiä sille vähän vähemmän mukavaa palkkaa ensi kerralla.

Keskiviikon agilitytreeneissä oli teemana jälleen valssit. Ne vaan kertakaikkisesti eivät suju. Toiseen suuntaan ne lopulta alkoivat sujua, mutta Roope tuntuu olevan kovin jäykkä kääntymään vasemmalle, joten ne eivät sujuneet niin hyvin. Täytynee treenata tuota vasemmalle kääntymistä. Fysioterapeuttikin sille on varattu lokakuun alkuun, joten katsotaan mitä se sanoo.

Torstaina Myy pääsi Emilian kanssa taas muksukoutsitunnille. Aiheena oli tällä kertaa temput. 45 minuutin aikana ehdittiin miettä monta erilaista temppua joita voisi kotona harjoitella ja niihin annettiin ohjeet miten opettaa. Temppuina olivat mm. jalkojen väliin tulo ja kävely koiran ollessa jalkojen välissä, oravaistunta ja maassa ryömiminen. Emilian mielestä osa tempuista oli tosi tylsiä, mutta itse sain vinkkejä uusiin temppuihin. Mulla on niin huono mielikuvitus, että en keksi uusia opetettavia tmppuja. Ensi viikon agikerta jää väliin, kun olen Helsingissä koulutuksessa, onneksi saamme korvata sen myöhemmin, sillä sitä kertaa Emilia kovasti odotti. Täytynee ehkä ilmoittaa se seuraavalla kerralla ihan muksuagikurssille suoraan... Illalla kävimme Myyn kanssa vielä harjoittelemassa näyttelyjuttuja siskojen sekä kahden muun Tamperelaisen bortsun omistajan kanssa. Myyllä alkaa jo hienosti sujumaan tuo juokseminen, mutta vielä tarvitsee seisomista vähän harjoitella.

Perjantaina tehtiin taas yhdessä pihaa, Myy osallistui hommaan levittämällä multaa ympäriinsä. Myöhään illalla saimme myös Optigenilta odotetut tulokset. Testautin Myystä jo nyt SBCAK ry:n joukkotarkastuksen mukana CEA:n (bordercollieilla esiintyvä silmäsairaus) Tuloksena tuli, että Myy on kantaja. Myy ei siis itse tule sairastumaan ko. sairauteen, mutta kantaa sitä. Tulevaisuudessa, jos Myyllä haluaa tehdä pentuja, täytyy tämä sairaus huomioida niin, että Myy astutetaan vain terveellä uroksella. Jos se astutettaisiin kantaja-uroksella olisi puolet pennuista sairaita ja puolet terveitä.

 Lauantaina käytiin ensin aamusta japsilenkillä koko lauman kera ja illalla tavattiin Myyn siskosten kanssa Räsäsen Minna, joka auttoi meitä näyttelytreeneissä ja siisti jokaisen pennun korvat. Isot kiitokset Minnalle neuvoista, korvien siistimisestä ja herkullisesta omenapaistoksesta!

Ei kommentteja: