maanantai 29. syyskuuta 2014

TK1 ja uusi vauveliini

Blogin päivittäminen on jäänyt osittain tietoteknisten ongelmien takia. Nyt on taas kovasti päivitettävää, joten ei auttanut kuin tarttua härkää sarvista!

Viime päivityksistä on jäänyt se kaikkein tärkein uupumaan. Vanhin koiristamme on poissa. Macy lopetettiin 4.2. Oireiden perusteella vaikuttaisi, että keuhkopöhö oli lopullinen kuolinsyy. Varsinaista sydänsairautta ja sydämen vajaatoimintaa ei Macyllä missään vaiheessa todettu. Myöskään tuolla viimeisellä lääkärikäynnillä ei tästä mainittu. Nyt ei ole Macyllä enää kipuja. Vaikka Macyn poismenosta on aikaa jo lähes 8 kk, on edelleen ikävä aivan mieletön. Mun pieni, valkoinen <3

Laques Macy 9.12.2001-4.2.2014

1.6.2014 Kokeilimme josko saisimme tokossa TK1:sen suoritettua. Ihan ei saatu. Pisteitä kertyi kokeesta vain 153,5. Myy oli aivan "ulkona" ja haahuili kentällä minne sattuu. En tiedä seurasiko siellä pupujen jälkiä, vai miksi oli aivan ulapalla. Tuomarina toimi Tiina Heino.

Myy palkalla Amazeme-päivän agitreeneissä. (c) Marjo Halmiala

Tuloksesta hieman pettyneenä en meinannut millään uskaltaa mennä uudelleen kokeisiin, mutta 31.8 sitten tuli se pakko. Tällöin järjestettiin Pohjois-Hämeen Kennelpiirin tokomestaruudet ja meitä Myyn kanssa pyydettiin Tampereen koiraurheilijoiden joukkueeseen. Niinpä sitten treenailimme ryhmällä kuukauden ennen kisoja. Treeneissä ei mennyt kauhean hyvin ja sainkin n. 2 viikkoa ennen koetta Myylle paikkamakuuseen suuren ongelman - Myy pysyi maassa korkeintaan muutamia kymmeniä sekunteja ja nousi ylös! Meinasin jo peruuttaa koko kisaan osallistumisen... Ja itseasiassa perjantaina unohdinkin Megin rokotuksia hakiessa koirien kaikki paperit lääkärille. Ja lääkäri oli paikalla seuraavan kerran vasta seuraavan viikon torstaina... Onneksi sain kuitenkin kokeeseen osallistua ja paperitkin kävin sitten asiallisesti esittämässä myöhemmin ko. kokeen järjestäjälle.

Tokokoe järjestettiin Tampereen jäähallin parkkipaikalla. Yhtäaikaa oli kaksi kehää käytössä. Tämä hieman jännitti minua. Olimme toisessa luoksepäästävyys ja paikkamakuu ryhmässä. Luoksepäästävyys onnistui hienosti. Paikkamakuu jännitti minua ihan hirveästi. Myy meni hienosti maahan ja lähdin kävelemään kehänauhalle. En ollut edes kunnolla päässyt perille, kun kolme koiraa lähtee lähes yhtäaikaa paikkamakuusta juoksemaan omistajiensa perään. Lisäksi tässä vaiheessa yksi koira alkoi kovaan ääneen haukkumaan ja jahtaamaan toista paikkamakuusta karannutta. Tämä hälinä ilmeisesti sai Myyn keskittymään paikallaoloon ja se meni hienosti. Sivullenousu ei tapahtunut yhdellä käskyllä, mutta tuomari ei tästä rokottanut pisteitä pois. Tässä vielä kaikki pisteytettynä:

1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikalla makaaminen 10
3. Seuraaminen kytkettynä 9 (Liian tiivistä seuraamista, muutoin ok.)
4. Seuraaminen taluttimetta 9 (Sama kuin edellä.)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 (En tiedä mistä rokotti.)
6. Luoksetulo 10
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
8. Estehyppy 10
9. Kokonaisvaikutus 9 (Haukahti muutaman kerran, siitä rokotus)

 Loppupisteet olivat 191 KP 2.sija ja TK1. Hyvä Myy <3 Nyt sitten aletaan treenaamaan avoimen liikkeitä.

Alo-luokan voittajakolmikko (c) Kaisa Majanen


Meg 3,5 kk (c) Marjo Halmiala
1.7.2014 perheemme kasvoi yhdelle karvaisella jäsenellä. Kesälomani oli juuri alkanut 30.6, kun Myyn kasvattaja Marjo ilmoitti Facebook-sivuillaan, että Meg etsii sijoituskotia. Koska pentue oli minulle tuttu ja pentujen kehitystä ja kasvua oli tullut seurattua sekä Meg oli jäänyt mieleeni tuosta pentueesta, päätin kokeilla kepillä jäätä ja kysyä mieheltä, voisiko tämä karvapallo muuttaa meille. Ihmetyksekseni sain heti vastauksen kyllä. Tämän jälkeen soitin Marjolle ja kysyin antaisiko hän Megin minulle Lempäälään. Myös täällä päässä vastaus oli kyllä. Totesin Marjolle, että varmistan vielä mieheltä, oliko hän tosissaan ja soitan hetken päästä uudelleen. Ja kyllähän se oli tosissaan. Niinpä soitin Marjolle ja sovin, että ajelen seuraavana päivänä, eli 1.7 (Emilian 7-vuotispäivänä) Laukaaseen tyttöjen kanssa ja haemme Megin kotiin. Nyt tämän kolmen kuukauden aikana, mitä Meg on meillä ollut, on varmistunut, että tämä päätös oli täysin oikea. Meg on äärettömän suloinen ja kiltti koiravauva. Olen niin onnellinen, että sain juuri tämän koiran meille <3

Meg 3,5 kk (c) Marjo Halmiala

Ei kommentteja: