maanantai 26. toukokuuta 2014

Toinen tokokoe 24.5.2014

Kävimme Myyn kanssa lauantaina elämämme toisessa tokokokeessa. Tällä kertaa koe järjestettiin Kangasalla ja tuomarina toimi Marita Packalén. Koe oli hyvin haastavissa olosuhteissa, sillä se järjestettiin hiekkakentällä, johon paistoi aurinko suoraan. Lämpöä oli varmasti reilusti yli 30 astetta. Tämä näkyi Myyn suorituksessa, sillä neiti toimi hyvin hitaasti ja esimerkiksi seuraamiset olivat ihmeellistä seilailua edestakaisin. Jos olisin tiennyt, että aivan kisapaikan lähellä on järvi, niin olisin käyttänyt Myyn siellä ennen kisasuoritusta. Olimme myös ensimmäisenä vuorossa, enkä käynyt hetsaamassa Myytä kehän laidalla. Olisi ehkä kannattanut + kehässä koittaa ennemminkin villitä kuin hillitä sitä. No, näistä kokeista oppii ja seuraavassa kokeessa tiedän paremmin miten toimia :)

Mutta sitten suoritukseen ja pisteisiin:

1. Luoksepäästävyys 10 (Tämä ok, ei huomauttamista. Istui nätisti.)
2. Paikalla makaaminen 10 (Nuuhki muutaman kerran maata, ei liikkunut, vaikka rivistä lähti koira. Lopussa perusasentoon tulo todella hidas -> kuten oli ensimmäisessä kokeessa. Emme ota treeneissä koskaan lopuksi perusasentoa, ehkä pitäisi muutaman kerran treenata tätä.)
3. Seuraaminen kytkettynä 8 (Haahuili minne sattuu, kontakti huonoja. Jäiköhän joku perusasento ottamatta? Ei ollenkaan oma itsensä. Pidin hihnan oikeassa kädessä ja ilmeisesti sillä huomaamattani vähän ohjasin koiraa. Seuraavaan kokeeseen laitan sen taas vasempaan.)
4. Seuraaminen taluttimetta 8(Aivan samanlaista kuin edellä. Tämä seuraaminen on meillä yleensä ollut hihnaseuraamista parempi.)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 Seuraaminen hieman parempaa kuin edellisissä. Meni maahan nopeasti. Perusasentoon lopussa taas hitaasti.)
6. Luoksetulo 10 (Tuli hienosti sivulle perusasentoon. Tässäkin vauhti oli hitaampaa kuin normaalisti, mutta vielä kuitenkin hyvä.)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 (Sujui hienosti. Loppu perusasennossa taas hidastelua)
8. Estehyppy 10 Meinasi lähteä esteelle, joten huomaamattani koskin koiraan. Tuomari ei tästä kuitenkaan huomauttanut. Loppu sujuikin hyvin. Perusasento jälleen todella hidas.)
9. Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä pisteitä 187 ja kp. Toinen alo 1 siis kasassa.

Seuraava koitos meillä onkin sitten isoista kisoista, sillä kisataan seuran (Takut) joukkueessa TOKOn SM-kisoissa 5.7.

Ei kommentteja: